om Peter

Peter Wiberg är född 1948 och bosatt i Stockholm. Förutom författandet är han verksam som kompositör och musikproducent.

Han är klassiskt skolad kompositör med verk inom film, dokumentär, musik, radio och TV och i genrer som sträcker sig från tidig vikingamusik till neoklassisk, world, pop, country och musikal.

Bara tre år gammal skrev han sin första låt, Gökarnas Vintervals i Snön – en helt respektlös blandning av Strauss och Jularbo.

Som tonåring började han studera komposition för Sven Åke Welin och läste senare Musikvetenskap vid Göteborgs Universitet.

Peters första erfarenhet inom musikalvärlden var som pianist i den första svenska uppsättningen av Jesus Christ Superstar och han vikarierade även i samma musikal på Olympia i Paris. 

Peter är en av Sveriges mest erfarna musikproducenter och arbetade under många år i legendariska Tal&Ton-studion. På senare år har bland annat skrivit musiken till SVT-dokumentären om Jan Eliasson och producerat soundtracket till flera fasadshower för Wermland Opera.

Och ett av hans verk var under många år det mest spelade i landet: SF-vinjetten, producerad för Svensk Filmindustri 1984. 

Blanche 1363 är Peters andra musikal – och hans debutroman.

Mer om Peter här.

kontakt: info(at)peterwiberg.com